Inbreng Babyartikelen voor hergebruik

Inbreng Babyartikelen voor hergebruik

Vanaf 29 febr. 2020 zijn we open.
Voor openingstijden Kijk hier

We hopen op een steeds goed gevulde winkel!

Daarom kun je alle herbruikbare Babyartikelen, die je zelf niet meer nodig hebt, bij ons brengen. Dit kan tijdens de openingstijden maar hiervoor kun je ook, buiten deze openingstijden, een afspraak met ons maken.

Rode Inzamelcontainer HetBabyGoed

Voor kledingdonaties en kleine babyartikelen staat er voor onze poort een rode inzamelcontainer waar je, buiten onze openingstijden, je donatie ook in achter kunt laten. 

En is het veel / te groot en kun je zelf je babyartikelen niet brengen?
We halen dit dan graag bij je op! Kijk hier voor onze Haal- en bezorgservice

Wat kun je bij ons brengen?

Wij zijn blij met alles voor zwangeren, baby’s en het kleine kind wat voor hergebruik geschikt is.
Graag zo compleet mogelijk en bij voorkeur schoon.
Wij staan/zijn voor duurzaamheid, maar wij zijn geen dumpbedrijf …

Hoe werken wij?

Alles, wat bij ons binnenkomt, gaat eerst naar de werkplaats.
Wij kijken, samen met een leuke groep vrijwilligers en stagiaires, alles nog een keer na op herbruikbaarheid en compleetheid.

Alles (tenzij het nieuwe spullen zijn) wordt schoongemaakt en/of gewassen (of is door de inbrenger zelf gewassen). Of het nu gaat om bijv. een kinderwagen of babytextiel zoals bijv. beddengoed. Helaas is het voor ons onbegonnen werk om ook alle kleding uit te wassen.

(Baby)Meubeltjes worden schoongemaakt en indien nodig bijgewerkt en/of geschuurd & geverfd en/of indien nodig gerepareerd.

Niet alleen autostoeltjes maar ook kinderwagens en buggy’s worden gestript, de bekleding wordt gewassen of gestoomd, De onderstellen worden schoongemaakt, opgepoetst, doorgesmeerd èn gecontroleerd op defecten en alleen als deze defecten te verhelpen zijn worden ze voor de verkoop aangeboden.

Wij zijn blij met al het baby- en kleine kinderspeelgoed (tot ongeveer 7- 8 jr). Maar het fijn zijn als dit speelgoed zo compleet mogelijk wordt aangeleverd. En als onverhoopt mocht blijken dat een speeltje niet compleet is proberen wij van 2 speeltjes 1 compleet/speelbaar speeltje te maken (denk hierbij aan bijv. vormenstoofjes of Zoef-Zoef-banen).

Twijfel je of we jouw donatie willen aannemen? Neem dan even contact met ons op!

Wij zijn dus blij met:

Klik op het item om te lezen waar deze babyartikelen moeten voldoen:

Babybedjes moeten aan veiligheidsnormen voldoen: zie Veiligheid.nl/welk-bedje-is-veilig-voor-baby’s-en-kindern
Daarom nemen wij GEEN Babybedjes/-ledikantjes in met
dichte zijkanten | spijlenafstand groter dan 6,5 cm | zijwanden kleiner dan 60 cm hoog (m.u.v. wiegjes; die hebben altijd lagere zijwanden )
Evt. lichte gebruikersschade is geen probleem als dit (door ons) te verhelpen is.
Massiefhouten babybedjes zijn (door ons) te pimpen en zijn dus ook welkom.

Vergeet vooral niet al het bevestigingsmaterialen in te leveren!

Wij stellen het zeer op prijs dat matrasjes, die ingeleverd worden, schoon zijn en zelf te reinigen zijn (afneembare hoes). Matrasjes die vol vlekken zitten nemen we NIET in

Commodes graag, indien mogelijk, gemonteerd brengen. We hebben een trolley waarmee we commodes in ons pand kunnen brengen.

En we vinden het fijn vooraf foto’s van commodes of andere kindermeubeltjes te ontvangen. Dat kan via de e-mail of whatsapp.

Ook Babyboxen moeten veilig zijn; zie Veilgheid.nl/box
Daarom nemen wij GEEN babyboxen in die de minimale hoogte van 60 cm tussen de vaste bodem en de zijwand niet halen | een grotere spijl-afstand dan 6,5 cm hebben | indien inklapbaar, een (zelf)sluitmechanisme hebben die niet intact is
Lichte gebruikersschade is geen probleem als dit (door ons) te verhelpen is.
En boxen worden ook gepimpt. 

Vergeet vooral niet al het bevestigingsmaterialen in te leveren!

We gaan er vanuit dat campingboxen en campingbedjes, die bij ons ingeleverd worden, niet defect zijn

Houten kinderstoelen? Ja graag! Ook met lichte gebruikersschade? We hebben vrijwilligers die houten kinderstoelen kunnen bijwerken of pimpen maar de stoel moet verder wel intact zijn!
Plastiek kinderstoelen (bijv. van IKEA)? Ja graag, als deze maar niet te verweert (Lees; te veel buiten hebben gestaan) zijn.

Wipstoeltjes? Bij voorkeur schoon, maar de bekleding en/of het verstelmechanisme mag niet kapot zijn. En elektrische wipstoeltjes of wipstoeltjes op batterijen? Ja graag, maar als het mechanisme kapot is nemen we die niet in. 

Complete kinderwagencombinaties nemen we graag aan.  Wel moeten deze kinderwagens voor hergebruik geschikt zijn.
Hoe completer een kinderwagen aangeboden wordt, dus met voetenzak, anti-uitvalbeugel, adapters voor de babyautostoel, regenschermen, muggennetje enz hoe blijer wij en de volgende gebruiker worden.
We stellen het daarom ook zeer op prijs als  mankementen aan de kinderwagen gemeld wordt. Soms kunnen we met onderdelen van de kinderwagen en andere kinderwagen repareren en/of compleet maken maar soms moeten we ook een aangeboden kinderwagen afwijzen.
Bekleding waar spochvlekken (het weer) in zitten krijgen wij niet schoon .
Een defect inklapmechanisme is vaak helaas niet te herstellen. Luchtbanden die versleten zijn of lek brengen helaas te veel extra kosten.
We lopen daarom altijd even mee naar buiten om te kijken of we de aangeboden kinderwagen willen aannemen.

Voor Kinderwagens uit ‘de jaren 80 – 90’ of ouder hebben we helaas geen klantenkring en nemen we niet in.

Ook Tweelng-, Meerling-, Duo-kinderwagens nemen we ook graag in, maar ook voor deze kinderwagens gelden bovenstaande eisen.

Naar Buggy’s is de vraag groot. Maar buggy’s met een defect inklapmechanisme en/of bekleding die gescheurd of met spochvlekken en/of wieltjes die scheef afgesleten zijn helaas niet voor hergebruik geschikt en kunnen we niet aannemen.

Ook autostoeltjes nemen wij aan.
Babyautostoeltjes (0 – ± 1 jr) ; graag zo compleet mogelijk inleveren dus met originele stoelverkleiner, schouder en billenpads en zonnescherm. 
Dreumesautostoeltjes (±1 – ±3 jr) Deze autostoelen hebben eigen gordels waar de dreumes in vast gezet wordt. Sommige autostoelen hebben isofix; deze moet nog wel functioneren 
Peuterautostoeltjes (±3 jr en ouder); dit zijn stoelverhogers met een afneembare rugleuning. De peuter wordt in deze stoel met de autogordel vastgezet. 

Voor alle autostoelen geldt dat het foam heel moet heel zijn, de gesp moet makkelijk open te maken zijn en de banden mogen niet gerafeld zijn.  De bekleding mag niet te veel versleten/verschoten zijn.

Wij nemen daarom niet alle autostoelen aan.

Ook worden wij blij van autostoelbases, maar ook deze mogen niet defect zijn.

Zowel fietsstoeltjes voor voorop als achterop zijn welkom. 
Wel is het fijn als deze fietsstoeltjes mèt adapters, gordeltjes en (officiële) dekjes ingebracht worden

Alle babyartikelen, nodig voor de verzorging van de baby, zoals babybadjes (mèt stop en/of afvoerslangetje) + badstandaard, babdinzets, badthermometers,  tummytubes, potjes, wc-brilverkleiners,  borsteltjes + kammetjes, nagelschaartjes, maar ook badspeeltjes, drijfmatjes, onaangebroken flesjes badgel, shampoo, bodylotion, ed maar ook kruiken (mits niet lek) zijn zeer welkom. 

Neem je, bij twijfel, even contact met ons op.

Wij worden blij van al het beddengoed (molton hoezen, hoeslakentjes bovenlakentjes, dekentjes voor de wieg, co-sleepers, ledikant, peuterbedjes en 1-persoons hoeslakens en dekbedjes) Het zou fijn zijn als je dit beddengoed gebundeld op wieg, co-sleeper, ledikant enz aanlevert. En controleer je nog even het elastiek van de hoeslakentje?

Ook hydrofiele luiers en washandjes, flannellen en molton luiers, omslagdoeken, spuugdoekjes, slabbetjes en bandana’s enz. zijn welkom.

Wij hebben een kledingrek voor baby- en dreumeskleding. En wij maken kledingpakketten. Kansrijke Start Daarvoor hebben we veel kleding nodig.

En we hebben een Zwangerschaps-Boutique waar we Zwangerschapskleding aanbieden.

We hebben weliswaar een wasmachine maar het is voor ons onmogelijk alle ingebrachte kleding te wassen. Lever je daarom deze kleding schoongewassen in? Ook om te voorkomen dat mooi kleding daardoor anders toch afgekeurd wordt? En controleer je nog even of alle knoopjes er nog aan zitten, ritsen nog functioneren en de kleding geen gaatjes hebben? 

Eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen of jij de kleding, die je doneert, zelf nog zou kopen?  

En baby/kinderschoenen, (regen)laarsjes, waterschoentjes, crocs, slofjes en pantoffeltjes ed?
Ook die nemen we graag aan mits ze er nog zo-goed-als-nieuw uitzien.

Wat wij doen met het overschot aan de gedoneerde kleding? Wij werken samen met andere Tweede hands kledingwinkels! En kleding die wij ook daar niet kwijt kunnen gaat naar de Kledingbank.
Wij zorgen er, hoe dan ook, voor dat jullie gedoneerde kleding niet op de afvalberg beland. Wij staan voor duurzaamheid, Zie ook Samenwerking

Alleen de kleding, die niet meer voor hergebruik geschikt is, moeten we helaas weggooien.

Anders dan de naam van ons bedrijf zou vermoeden kun je niet alleen speelgoed voor baby’s maar ook voor het jonge kind  bij ons inleveren. Zowel binnen- als buitenspeelgoed.

Wij controleren weliswaar al het ingebrachte speelgoed maar het zou fijn zijn als het speelgoed, wat je inbrengt, zo compleet mogelijk is en nog wel functioneert (denk aan speelgoed wat op batterijen werkt). Niemand wordt blij van puzzels waarvan stukjes ontbreken, gezelschapsspelletjes waar essentiële onderdelen van missen of batterijhuizen waar nog batterijen in zitten die zijn gaan lekken.

We hebben best wel een groot pand maar onze ruimte is toch wel enigszins beperkt. Heb je wat groter speelgoed, die je graag wil doneren? Neem dan eerst even contact met ons op met de vraag of we dat wel plaatsen kunnen.

Alle Kinderboeken zijn bij ons welkom.
Maar helaas moeten we ook veel boeken afkeuren omdat er in geschreven is of bladzijdes gescheurd zijn of omdat kaften te versleten zijn.

Eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen of jij de boeken, die je doneert, zelf nog zou kopen?

Ook aan de Zwangerschap en Babytijd gerelateerde boeken zijn welkom; zowel informatieve als (humoristische) leesboeken!

Ook daar worden wij blij van!
Zeker als het echte BABYKNUFFELS zijn zoals knuffels van Happy Horse, Tiamo, Little Dutch, Done by Deer, Woezel&Pip, Nijntje, Bumba, Winnie the Pooh, Minnie&Mickey Mouse, Donald Duck enz.
Het zou heel fijn zijn als deze knuffels er zo-goed-als-nieuw uitzien èn schoon zijn!

Heb je knuffels die mogelijk niet aan bovenstaande voldoen kun je toch bij ons APART (!) inleveren. Ook daar hebben wij weer een andere bestemming voor!

En baby boxmobieltjes? En (trekkoord) muziekdoosjes? 
Ook daarvan worden wij en onze klanten erg blij!
Meld je het ons als je deze boxmobieltjes en muziekdoosjes niet meer goed functioneren? Wij kopen regelmatig opwind en trekkoord muziekdoosjes zodat wij deze muziekjes voor hergebruik geschikt kunnen maken.

Ook deze nemen we graag aan; zeker als het om houten items gaat. Wij hebben een fanatieke groep vrijwilligers die deze graag opknappen. 

Bij twijfel mag je altijd eerst contact met ons opnemen.

Ook functionerende (!) hand of elektrische Borstkolven zijn bij ons welkom.
Alle toebehoren zoals moedermelk-bewaar-flesjes, koeltasjes, borstschelpen en flessensterilisators ed zijn ook welkom

En nieuwe flesvoeding flesjes zijn welkom.
Echter fop-en flesvoedingsspenen, die je wilt doneren moet nieuw (dus ongebruikt) zijn!

De vraag naar babyfoons is groot.
Daarom zijn wij blij als babyfoons bij ons ingeleverd worden.

Ook kun je goed functionerende flessenwarmers bij ons brengen.

Nadat deze getest (en goed gekeurd zijn) en ontkalkt zijn plaatsen wij deze in onze winkel.

En Slaaptrainingsklokjes/wekkers of nachtlampjes met of zonder muziek?
Ja, graag!
Ook deze worden op functionaliteit getest voordat deze in onze winkel geplaats worden. 

Ook draagdoeken en baby-, dreumes- en peuterdragers kun je doneren.
Heb je nog de handleiding? Lever die dan ook in!

Shop-in-shop-nis 1 is ingericht als Draagdoek-nis.
Daar worden draagdoeken en ergonomische dragers, die ingebracht worden en voor hergebruik geschikt zijn, voor verkoop aangeboden.
D.m.v. draagconsulten kan hierover ook advies gegeven worden.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar Draagconsulten.

en nog veel meer …

Dus heb je aan de zwangerschap of baby|kindertijd gerelateerde artikelen, die niet in de bovenstaande opsomming staan en twijfel je of je deze ook bij ons kunt inleveren?

NEEM JE DAN CONTACT MET ONS OP?
Bijna dagelijks komen wij (baby)artikelen tegen waarvan wij het bestaan niet eens wisten maar die weldegelijk een 2e leven verdienen …

De Opbrengst

Wat doen we met onze opbrengst?

HetBabyGoed is een VOF dus een commercieel bedrijf.
Wij verdienen geld met het werk dat we doen. Het grootste deel van onze opbrengst geven we terug aan ons bedrijf. 
Het werk in ons kringloopbedrijf is zeer arbeidsintensief. Dit werk wordt gedaan door de twee eigenaars en een grote groep vrijwilligers en stagiaires.

De verkoopopbrengst besteden we aan:

 • Het betalen van al onze VASTE LASTEN ; HUISVESTIGINGSKOSTEN (dus de huur, onderhoudskosten, opstal- en inboedelverzekering, brandverzekering, milieuheffingen, onroerendzaakbelastingen, hostingskosten website, enz.
 • Het betalen van al onze VARIABELE LASTEN ; omzetbelasting, inkomstenbelasting, waterverbruik, elektriciteitskosten, bankkosten, pintransactie-kosten, abonnementskosten enz
 • Investeringen/ vervangen van; schuurmachines, werkplaatsgereedschap, tuingereedschap, hoge drukreiniger, stoomapparaat, strijkijzer, strijktafel, naaimachines, wasmachine, droogmachine, koffiezetapparaat, keukenapparatuur, buitenwerkplaats, aanhangwagen en nog veel meer …
 • Aankoop van materialen; schuurpapier, verf, kwasten, verfrolletjes, schroefjes/moertjes/spijkers enz., stickers, naaigaren, naainaalden, knopen, ritsen, wasmiddel, diverse schoonmaak- en reinigingsproducten enz, enz.
 • Het betalen van (reis)kostenvergoeding voor onze vrijwilligers
 • Het betalen van teamuitjes en cadeaubonnen
 • Het creëren van arbeidsplaatsen, ook voor mensen met minder kansen op passend werk
 • De financiering van een professionele organisatie die zich inzet voor meer werkgelegenheid
 • Wij steunen KiKa ; door KiKa-beren in te kopen en zonder winst door te verkopen steunen wij www.kika.nl
  Ook houden regelmatig acties voor KiKa en de opbrengst hiervan doneren wij aan KiKa. Op onze facebook/instagram-pagina delen wij mee wanneer wij weer een actie houden.
  Èn bij ons kun je een inzamelunit waarin je plastiek doppen/deksels en/of kroonkurken kunt doneren. Wij zorgen ervoor dat deze gerecycled worden en de opbrengt hiervan doneren wij ook aan KiKa!
Wij steunen St. Kinderen Kankervrij (KiKa)
This is default text for notification bar

Wij gebruiken cookies!

Beste bezoeker van HetBabyGoed,

HetBabyGoed maakt gebruik van cookies, wij zijn wettelijk verplicht u te informeren over het gebruik van cookies.

Cookiebeleid

Privacy Policy